Tekstschrijver

Schrijf ik voor jou, dan schrijf ik voor je doelgroep. Ben jij mijn opdrachtgever, dan heb je een maatschappelijk doel. Samen maken we de mens beter en de aarde mooier.

Wat ik ook schrijf, redigeer of herschrijf, ik stel altijd de volgende drie vragen: 

  1. Wie leest de tekst?

  2. Wat is het doel van de tekst?

  3. Welke vragen heeft de lezer?

Met die informatie schrijf ik een doelgroepgerichte tekst. 

Zo redigeer ik teksten

Ik redigeer teksten. Uit een lap tekst haal ik de kern. Teksten geschreven voor vakgenoten vertaal ik voor een brede doelgroep. En zelfs van de meest saaie of chaotische teksten, maak ik een helder en lekker leesbaar verhaal.

Natuurlijk controleer ik ook spelling en grammatica. Maar met correct taalgebruik alleen ben je er niet. Daarom stel ik vragen over vaagtaal, abstracties en passief taalgebruik.

Het kan dat je iets zelf ook niet weet of dat je iets wilt verhullen. Geen probleem, mag best. Maar weet dat ik vragen stel tot het verhaal duidelijk is.

Zo schrijf ik een begrijpelijk tekst die de lezer overtuigt.

scripts en voice-overs voor video's en animaties

Ouderschap Blijft

Ruim 3.000 kinderen per jaar worden in Nederland de dupe van een heftige scheiding. De strijd tussen beide ouders is dan zo heftig, dat het contact tussen het kind en een van beide ouders moeizaam verloopt. Ouderschap Blijft helpt ouders met het herstellen van het contact met elkaar en met het kind.

Public Cinema maakte de animatie, Nina schreef de synopsis en de voice-over.

Utrecht Gezond: Sip heeft SOLK

Hoe leg je uit wat somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) zijn? Hoe geef je solk-patiënten het gevoel dat ze gehoord worden? En dat huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers samenwerken?

Voor Stichting Zuilen Ondiep Gezond in Utrecht bedacht Nina het verhaal van Sip. Kokako ontwierp er een animatie bij en Nina schreef de voice-over.

NS Real Time Monitoring

Nina schreef de voice-over, Studio Rieko ontwierp de animatie.

G4 | houdt de groeiende stad in beweging

Ik herschreef de voice-over en verwerkte feedback van verschillende stakeholders. Public Cinema ontwierp de animatie.

doelgroepgerichte teksten voor websites

Ik bedacht de tone of voice van Nieuw Amsterdams Klimaat, een platform van de Gemeente Amsterdam. Ik schreef de eerste teksten voor de website en een deel van de nieuwsberichten en projectteksten.

dit zeggen mijn opdrachtgevers

Ook een frisse tekst?