Tekstschrijver

Ruim 3.000 kinderen per jaar worden in Nederland de dupe van een heftige scheiding. De strijd tussen beide ouders is dan zo heftig, dat het contact tussen het kind en een van beide ouders moeizaam verloopt. Ouderschap Blijft helpt ouders met het herstellen van het contact met elkaar en met het kind.

Public Cinema maakte de animatie, Nina schreef de synopsis en de voice-over.

Hoe leg je uit wat somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) zijn? Hoe geef je solk-patiënten het gevoel dat ze gehoord worden? En dat huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers samenwerken?

Voor Stichting Zuilen Ondiep Gezond in Utrecht bedacht Nina het verhaal van Sip. Kokako ontwierp er een animatie bij en Nina schreef de voice-over.

NS Real Time Monitoring

Nina schreef de voice-over, Studio Rieko ontwierp de animatie.

GGD Gelderland-Midden

Nina schreef de voice-over, Studio Rieko ontwierp de animatie.

Strukton verandert

Nina schreef de voice-over, Studio Rieko ontwierp de animatie.

Hoe leggen we uit wat een VICTOR doet?

Omdat de zorg voor patiënten en cliënten met een complexe zorgvraag ‘niet lekker liep’, bedacht Stichting Zuilen Ondiep GEZond (GEZ) bedacht VICTOR.

Verantwoordelijk voor afstemmen van zorg
Informatie verzamelen en ordenen
Contact houden en initiëren
Taken verdelen
Overzicht houden
Reflecteren en evalueren

Professionals, patiënten en cliënten
Nina bracht orde in de tekstuele uitleg voor de zorg- en hulpverleners, en schreef de teksten voor de flyer en posters.

Stichting Zuilen Ondiep GEZond

Stichting Repair Café

In drie jaar tijd groeide het Repair Café-netwerk van zo’n 500 locaties naar ruim 1.300 verspreid over 33 landen. In die periode schreef Nina voor Repair Café International talloze enthousiasmerende blogs, Facebookberichten, mailtjes en nieuwsbrieven. 

Voor haar allerlaatste blog bezocht Nina groep 3/4 van Montessorischool Oegstgeest. Daar testte juf Esther het lesmateriaal dat Repair Café International ontwikkelt om repareren terug te brengen in het basisonderwijs.

Repair Café International

Foto: Martin Waalboer / Repair Café International