Schrijfdocent

Docent creatief en journalistiek schrijven

Jij wil mooie, overtuigende teksten schrijven. Teksten die precies laten zien wat jij bedoelt. Filmisch, poëtisch en retespannend. Of gewoon zo duidelijk als maar zijn kan.

Ik kan jou leren hoe je dat doet. Tijdens een cursus; dan leer je zowel van mij als van medecursisten. Of individueel; dan ben ik je schrijfcoach.

Als schrijfcoach begeleid ik bloggers en journalisten.

Bij kunstencentra, scholen en bedrijven geef ik cursussen creatief en journalistiek schrijven. Digitaal en op locatie.

Cursusagenda

cursussen en workshops

  • Autobiografisch schrijven
  • Creatief schrijven
  • Gedichten schrijven
  • Journalistiek schrijven
  • Bespreek wat je schrijft

meld je aan bij:

Over mij als schrijfdocent

cursisten beeldgedichten schrijven

Susanne:
Via een cursus poëzie ben ik in contact gekomen met Nina. Haar duidelijke en enthousiaste manier van lesgeven beviel mij zo goed dat ik me gelijk aanmeldde voor een vervolgcursus (beeldgedichten). Ik heb in een korte tijd veel van Nina geleerd. Ze gaat geduldig door het leuke en diverse materiaal heen, neemt de tijd voor je en met haar feedback kan je echt wat!

Jacqueline: 
Wat een geweldige lessen heb ik van je gehad. Ik vind je een topleerkracht. Heel gedreven en lekker veel opdrachten; geen tijd te verliezen. Wat ik goed vind aan jouw vorm van lesgeven, is dat de kaders die je geeft in balans zijn met de creatieve vrijheid. Je zette mij op het verkeerde been, ik ontdekte mijn luchtige kant en ik leerde feedback geven op gedichten.

cursisten creatief schrijven


Wendy:
Goochelen met nieuwe verhalen
‘alles mag, niets is fout’
zoeken, strepen, steeds verdwalen
Goochelen met nieuwe verhalen
woorden op papier, ze stralen
wonderlijk hoe het zich ontvouwt
Goochelen met nieuwe verhalen
de zin voelt weer vertrouwd.

Peter:
‘Ik heb geleerd om in rust mijn gedachten, gevoelens en herinneringen op papier te zetten.’

cursisten journalistiek schrijven


Anne:
‘Nina leidde ons vliegensvlug door het journalistieke vak. Op onze redactie werkten we aan interviews, reportages, columns en achtergrondartikelen. Nina’s scherpe blik prikkelde en haar enthousiasme en openheid motiveerden: ik heb een nieuwe passie gevonden!’

Hélène:
‘Je lessen waren erg boeiend; je slides zijn levendig en actueel en je had steeds kleine oefeningen voor ons tussendoor zodat we wat jij vertelde zelf meteen in praktijk konden brengen. Ik heb echt veel geleerd en dat is heel fijn!’

Over mij als schrijfcoach

Yvonne Heinst

Yvonne Heinst woont als Nederlandse expat in Hongkong. In de zomer van 2019 volgde ze een digitale cursus journalistiek schrijven. Google Drive was ons digitale klaslokaal, daar plaatste ik lesmateriaal en zij haar huiswerk. Eens in de twee weken belden we om haar schrijfopdrachten te bespreken.

Na de cursus wilde Yvonne dat ik haar mentor werd. Voor JAN schrijft ze interviews en blogs over de coronapandemie.

Alice Bakker

‘Nina is eerlijk en spaart mij niet. Maar in plaats van te zeggen dat mijn zinnen slecht of goed zijn, stelt ze vragen waardoor ik zelf inzie wat er misgaat. Ik had mijn verhaal over het managen van een publiek private samenwerking in managementtaal opgeschreven en was daardoor het gevoel kwijtgeraakt. Met schrijfoefeningen maakte zij creativiteit los. Bij Nina mag ik mijn eigen pad volgen en krijg aangereikt wat ik nodig heb. Ik hoef niet harder of langzamer dan ik kan en als ik het even niet weet, dan is dat prima. Daarbij is ze werkelijk geïnteresseerd in wat ik doe, ze zoekt dingen uit en duikt graag de boekenkast in. Het gaat haar niet om haar eigen glorie of methode, maar om wat past bij mij en mijn boek.’